O le a le U-taua o se faamalama po o se faitotoa?

I le tulaga o fale e faʻaleleia le malosi, "U-value" e masani ona faʻatatau i le faʻaogaina o le vevela o se mea poʻo se vaega, e taʻua foi o le U-factor poʻo le U-value, o se fuataga o le gafatia o se mea e faʻafeiloaʻi. vevela i le iunite o le eseesega o le vevela i le iunite o le taimi e ala i se iunite o luga, ma e masani ona faʻaalia i iunite W/m²-K (watts i sikuea mita i le kelvin).

O le maualalo o le U-taua, o le sili atu lea o le faʻaogaina o meafaitino ma sili atu ona aoga i le taofi o le fesiitaiga o le vevela, ma faʻaleleia atili ai le malosi o le fale. I le faʻaleleia o le malosi o le fausiaina o fale, o le filifilia o mea e maualalo U-tau taua e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le malosi mo le faʻamafanafana ma le malulu.

E ui o le U-value (poʻo le U-factor) e lautele, e mafai ona faʻaalia U-taua i iunite eseese. I le tele o atunuu, o le U-taua o loʻo faʻaalia i iunite SI.

I le tele o atunuu, o le U-taua o loʻo faʻaalia o iunite SI,

W/(m2⋅K):

I totonu o le Iunaite Setete, o le U-taua o loʻo faʻaalia e pei o British thermal units (Btu) i le itula-square feet-tikeri Fahrenheit.

Btu/(h⋅ft2⋅°F)

I totonu o lenei pepa, U-taua o loʻo faʻaalia i le SI seʻi vagana ua faʻaalia. Ina ia fa'aliliu le SI i tau fa'aleaganu'u a Amerika, vaevae ile 5.678.

O le fa'avevelaina o le vevela e maualalo i vaega fa'amama lelei o se fale ae maualuga atu i vaega e le lelei ona fa'alava. u-taua manatu gau ona o le vevela vevela, vevela convection, ma le vevela.

E ui lava o iunite o le faʻaogaina o le vevela e tutusa ma le faʻafefe o le vevela, e ese le faʻaogaina o le vevela i le faʻaogaina o le vevela e naʻo le faʻaaogaina e faʻamatala ai le vevela i totonu o vai, ae o le faʻaogaina o le vevela e faʻaaogaina e faʻafaigofie ai faʻatusatusaga ma le tele o ituaiga eseese o le faʻafefeteina.

O lo'o fa'amatalaina e le fa'atusa lea:

φ = A × U × (T1 - T2) lea o le Φ o le faʻafefe o le vevela i watts, o le U o le felauaiga vevela, T 1 o le vevela i le tasi itu o le fausaga, T 2 o le vevela i le isi itu o le fausaga. , ma o le A o le vaega i mita sikuea.

O le felauaiga vevela o le tele o puipui ma taualuga e mafai ona fa'atatau ile ISO 6946 se'i vagana ua iai le fa'alava fa'apipi'i u'amea, lea e mafai ai ona fa'aoga ISO 10211. Mo le tele o fola o le eleele, ISO 13370 e mafai ona faʻaaogaina. Mo le tele o faʻamalama, e mafai ona faʻatatau le felauaiga vevela e faʻaaoga ai le ISO 10077 poʻo le ISO 15099.

ISO 9869 o loʻo faʻamatalaina pe faʻafefea ona fuaina faʻataʻitaʻiga le felauaiga vevela o se fausaga. O le filifiliga o meafaitino ma le lelei o le faʻapipiʻiina o loʻo i ai se aafiaga taua i le aoga o le faʻamalama faʻamalama. O le faʻapipiʻiina ma faʻamaufaʻailoga faʻalua o le faʻamalama faʻamalama o vaega vaivai ia o le faʻamalama faʻamalama.

1

Taimi meli: Aukuso-15-2024